PROIECTE


CURS de formare pentru specialisti


RoNeonat


Asociatia de Neonatologie a participat in derularea proiectului RoNeonat in perioada 2002 – 2007, un proiect finantat de catre Guvernul Elvetian prin Agentia Elvetiana pentru Cooperare si Dezvoltare (SDC) si implementat de Institutul Elvetian Tropical si de Sanatate Publica si Fundatia CRED. In cadrul acestui proiect au fost modernizate serviciile de neonatologie din Romania la nivel national si au fost create modele care au fost extinse prin intermediul Programului de Reforma al Sectorului Sanitar implementat de catre Ministerul Sanatatii cu finantare de la Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale. Directiile principale de interventie ale proiectului au fost: -Formarea personalului medical -Imbunatatirea infrastructurii si managementul tehnologiei medicale -Urmarirea nou-nascutului cu risc -Transportul neonatal -Managementul calitatii si elaborarea ghidurilor de practica medicala -Campanie de promovare a sanatatii la nivelul comunitatilor

Citeste mai mult... »

Formare in resuscitarea neonatala (NRT)


Proiectul "Formare in resuscitarea neonatala (NRT)" include sesiuni periodice de formare in centre universitare din tara pentru personalul din maternitatile de nivel II si I organizate de Asociatia de Neonatologie din Romania impreuna cu Fundatia CRED si cu sprijinul Asociatiei "Biserica lui Isus Hristos si a Sfintilor din Zilele din Urma" din SUA. Cursul, care desfasoara sesiuni de formare regionale in fiecare an, are ca scop imbunatatirea cunostintelor personalului medical din maternitati (atat asistente, moase cat si medici neonatologi) legate de resuscitarea neonatala.

Citeste mai mult... »

Proiectul de formare a personalului din sectiile de obstetrica-ginecologie si nou-nascuti


Asociatia de Neonatologie a participat in Proiectul de formare a personalului din sectiile de obstetrica-ginecologie si nou-nascuti, care a fost parte a programului de Reforma in Sanatate finantat de catre Banca Mondiala si implementat de catre Institutul Elvetian Tropical si de Sanatate Publica (Swiss TPH) si Fundatia CRED  – derulat  in perioada septembrie 2009-iunie 2010. In cadrul proiectului au fost organizate cursuri pentru personalul din sectiile de obstetrica si neonatologie (atat medici cat si asistente) in 10 centre regionale de formare din tara. Dintre subiectele abordate in cadrul cursurilor pot fi mentionate: regionalizarea serviciilor, conduita bazata pe dovezi, resuscitarea nou-nascutului, comunicarea medic-pacient si altele. Au participat aproape 800 de medici, asistente si moase din toate maternitatile din tara.

 Citeste mai mult... »